- Autor: owendm
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Čočka červená (v suchém stavu) | 400 |
Mrkev | 100 |
Petržel - kořen | 100 |
Celer bulva | 100 |
Cibule | 15 |
Česnek | 5 |
Máslo čerstvé | 20 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 6607 kJ
Bílkoviny (g): 101,
Tuky (g): 21,
Sacharidy (g): 236,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 60,
Vláknina (g): 23,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1652 kJ
Bílkoviny (g): 25.3, Tuky (g): 5.3, Sacharidy (g): 59, SAFA (g): 3, Cukry (g): 15, Vláknina (g): 5.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Opláchnutou čočku dáme pozvolna vařit s očištěnou a na větší kusy nakrájenou zeleninou. Až bude čočka téměř měkká, nastrouháme do ní bramboru a provaříme alespoň 5 minut. Čočku zjemníme máslem, ochutíme pepřem, solí a octem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.